Gräsö

Gräsö är som namnet antyder, en grön och lantlig ö. Att komma dit är nästan ett äventyr eftersom man måste åka bilfärja. Fast det är ett äventyr av den snällare sorten, för färjan från Öregrund går varje halvtimme nästan hela dagen.

På sommaren är det en bra badö, men vi tänkte att vattnet nog är litet kallt för sånt än. Därför siktade vi in oss på naturreservatet vid Gräsö gård. Vi började vår utflykt med att äta picknick vid en grillplats vid havet i den smala sundet till en liten grannö, där klipporna är formade som bänkar runtom eldstaden. Stigen dit från parkeringen leder genom en liten skog och en hage med Adam och Eva växandes på marken.

Efter lunchen åkte vi runt hörnet av vägen till nästa parkering, varifrån man kommer till två litet längre stigar. Vi började med att gå på skogsslingan som mestadels går genom en riktig skog med döda träd och allt därtill hörande. Sedan slog vi in på kostigen som går genom hagen. Där finns det informationsskyltar om små och stora djur och växter, gårdsbruket och gravfältet. Det var rätt blött, så stövlar eller liknande är bra att ha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar