Österbybruk

Slingan vid Österbybruk är en tur för dem som gillar att gå både i skogen och i bebyggd miljö. Det är ingen landsvägsvandring, utan smågator genom bruket och ett villaområde med gröna trädgårdar. Vi parkerade vid badet i Österbybruk, och började smågatsvandringen där. Ungefär halvvägs, när leden nästan kommit fram till landsvägen genar den över en gräsmatta och fram till en parkering varifrån det utgår ett motionsspår, som leden följer en liten bit innan den viker in på en skogsstig som rör sig runt i samma område som spåren, korsar dem ibland, går över ett blött hygge och slutligen längs sjöstranden, där det även finns en grillplats. Vi plockade blåbär och johannesört, som fanns i rikliga mängder.

Vid badet, som ligger precis på andra sidan campingen, finns en rastplats med picknickbord, vindskydd och grillplats vid ena sidan om vallen mellan dammarna, som vägen går på, och en liten sandstrand, en lång brygga och ett hopptorn vid andra sidan.

Det är en bra sträcka för en familj som vill både promenera och bada, och som tycker att vildmarkskänsla inte är så viktigt just idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar