Oslo-konst


Torsdag: Vi inledde dagen med att ta trikken till Vigelandsparken för att titta på skulpturerna. De föreställer lekande barn och vuxna i alla former med det såg rätt kallt ut för de var nakna allihopa. I parken låg också Oslo bymuseum, som mest visar bilder från Oslos historia som verkade ganska lik den vi är vana vid hemifrån, och så spelade vi ishockeyspel i 70-talsutställningen, och det var lika kul som jag minns det!


Skulptur i Vigelandsparken

Sedan åkte vi till Kaffistova och åt raspeballar, som är som knödel, med kött och rotmos till lunsj.

Vi blev så mätta att vi behövde en promenad till Området vid botaniska trädgården, där vi först gick på Naturhistoriska muséet som var en trevlig samling med mest uppstoppade djur.

Sen gick vi till Munchmuseet, där den fasta utställningen var stäng p.g.a. flytt. De hade dock en väldigt bra tillfällig utställning om Gaugin och Munch, så vi blev rätt nöjda ändå, fast vi fick åka hela vägen tillbaka till Nasjonalgalleriet för att se på Skriet. Det fanns en massa bra konst där också, så det var faktiskt bra att vi fick lov att åka dit, men själva Munchdelen tyckte jag var mer intressant på Munchmuseet, för där gick de mer in på detaljer om varje konstverk, och jämförde olika tekniker med varandra. Som tur var så var båda museerna öppna längre på torsdagskvällar.

Dagens tips: Kolla efter muséer som är gratis på torsdagar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar